Faraomyrer – bekæmpelse i ejendomme

Bekæmpelse af faraomyrer

Alle hverdage: 08:00 - 22:00.

Faraomyrer – hvilke tegn?

Faraomyrer kendes på den glasklare rødlige orange farve. En faraomyre er 20-25 mm. Faraomyren findes bl.a. i bygninger ofte i mørke hulrum.

Hyppigst findes de, hvor fødevarer er let tilgængelige som levnedsmiddelrelaterede virksomheder ved køleskabe og ovne således mad og drikke er i umiddelbar nærhed. Som almindelige myrer findes de i flertal, hvor der findes føde.

Mange boligselskaber kender særdeles godt til faraomyrerne, da de er almindelige i Mellemøsten, hvor de ofte bringes med hjem i bagage og medbragte varer. Det er langt fra usædvanligt at se dem i alm. supermarkeder på hylderne – hvorimod det i Danmark er nærmest uset. Dog findes der enkle eksempler på butikker med import fra varmere lande, der har fået dem med varerne. Er de først kommet ind i et lejlighedskompleks, spreder de sig lynhurtigt, hvor der kommer flere dronninger i nye satellitbo. De vandrer via rørgennemføringer og elektriske inst.

Visuelt kan den forveksles med den røde skovmyre, men levevisen er vidt forskellig. Det samme er størrelsen. Faraomyrer er kun 1/3 størrelse af alm. myrer.

Viden

Bekæmpelse af faraomyrer er en stor opgave, der ikke kan klares på egen hånd. Det skyldes bl.a. at man kan forværre problemet ved at sprøjte tilfældige præparater, der kan sprede problemet utilsigtet.  Dette gælder i høj grad, hvis de findes i almene boliger.

Vi vil lokalisere kilden til problemet eller finde selve boet. Bekæmpelsen foregår på den måde at vi arbejder udefra og ind.  Det kan i nogle tilfælde klares med sprøjtning alene. I andre tilfælde hvor større komplekser er angrebet af faraomyrer, kan det være nødvendigt at udlægge ædegift, der går ind og steriliserer dronninger, hvorved livscyklus langsomt nedbrydes.

Som udgangspunkt gælder det om at lokalisere bo og satellit-bo og sterilisere dronningen, og der ved bryde livscyklus. Det kræver adskillige behandlinger at komme problemet til livs – og er ofte et langsigtet behandlingsforløb, hvor behandlingerne mod faraomyrer skal ske med 2-3 ugers intervaller af hensyn til deres livscyklus.

Ring og aftal tid for et besøg / inspektion !