Kakerlakker – i Danmark

Effektiv bekæmpelse af kakerlakker

Alle ugens dage: 08:00 - 22:00.

Tegn på kakerlakker i Danmark

Kakerlakker i Danmark er slet ikke så usædvanlige, som man kunne foranlediges til at tro. Der findes endda flere arter – mere ller mindre hyppige. Bl.a. har vi den orientalske den brunstribede og den tyske kakerlak. Sidstnævnte udgør størstedelen af bestandene.

Den ses ofte i varme og fugtige omgivelser, bag oliefyr, ovne samt andre hvidevarer der afgiver en vis varme og fugt. Kakerlakken gemmer og bevæger sig i revner samt langs opholdsstederne.

Den tyske kakerlak kan kendes på det flade brunlige udseende ca. 5 – 15 mm. Af andre kendetegn kan nævnes de lange følehorn. Kakerlakken er udover ovennævnte steder at finde i nærheden af madvarer.

Bagerier er ofte hjemsøgt af kakerlakker pga. de varme ovne, luftfugtigheden og resterne på gulvet. Den orientalske kakerlak er knap så almindelig. Den er på størrelse med halvdelen af en lillefinger, og er sort. Den trives bedst i mørke og fugtige omgivelser. Det være sig typisk kældre.

Se vores skadedyrsløsning for bagerier

Behandling mod kakerlakker

Kakerlakker kan være vanskelige at komme til livs, og der vil altid være tale om gentagne behandlinger.

Vi sprøjter eller lakerer jævnligt med præparater udelukkende egnet til kakerlakker. Endvidere lægges en strategi ved udlægningen af spærrebælter med forskellige præparater, således kakerlakkerne ikke opbygger resistens mod de anvendte præparater.

Efter endt behandlingen vil vi opsætte små detektorer, der afslører evt. tilbagevendende aktivitet.

Vi har gang på gang bevist, at det er muligt at løse ethvert kakerlakproblem – uanset omfang og omgivelser. Men indrømmet – det er kan være en stor opgave, da det ofte ikke er nok med én korrekt behandling, hvis der ikke tætnes omkring rørgennemføringer m.v. og holdes en høj hygiejne.

Effektiv bekæmpelse af kakerlakker kræver flere vigtige aspekter:

Hvis De som kunde blot efterlever det sidste punkt, der består i at isolere omkring rørgennemføringer, lister og andre gemmesteder samtidig med at rengøre grundigt, så skal vi nok klare resten.

Ovennævnte er primært rettet til restaurationsbranchen, hvor der af hensyn til veterinærkontrollen også udfærdiges en handlingsplan over bekæmpelsesterminer m.v.

Kakerlakker i husstande

Heldigvis hører det til sjældenhederne, men forekommer dog. Det er en anelse lettere at kontrollere et kakerlakproblem i et alm. parcel, da man her har 4 vægge og rørgennemføringer under samme tag. Bor man i hus og har fået kakerlakker med hjem, kan man i mange tilfælde nøjes med 3 behandlinger – med 2-3 ugers intervaller. Prismæssigt skal man forvente ca. kr. 1.700,- + moms / pr. behandling.

Vi hjælper dig af med kakerlakker.
Alle ugens dage: 08:00 - 22:00.
Hjælp! Vi har fået kakerlakker i hjemmet

I 9 ud af 10 tilfælde, viser det sig, at det ikke er kakerlakker, man har fået – men i stedet bøgebukke.

Så hvis Deres “kakerlak” ser således ud…

…så kan De tage det helt roligt !  Når man finder disse bøgebukke i hjemmet, så ligner de ganske vist en kakerlak.  Men de er helt harmløse og gør umiddelbart ingen skade på hverken fødevarer eller træværk.  De kommer ofte ind sammen med brænde.  Stuetemp. snyder dem til at tro, det igen er forår, hvorfor de forlader brændet og søger ud.  De kan ikke formere sig indenfor, som f.eks. kakerlakker.

 

Ser Deres kakerlak derimod således ud…

…så bør De straks overveje, hvad næste skridt skal være.  Typisk forekommer kakerlakker ikke alm.husstande.  Men vi ser dem oftere og oftere i etagebyggeri – specielt i større byer, hvor der ligger en detailhandel i stueetagen.  Det kan være bageri, grønthandler, pizzeria eller lign.  I fødevarevirksomheder med stor udskiftning af varer, der kommer ind via vareindlevering fra alverdens grossister og lande, er det indlysende at risikoen for at sprede kakerlakker også er større.  Kakerlakker spreder sig ofte ud og op – dvs. når de er kommet ind, vil de formere sig lynhurtigt og pladsmangel betyde, at de er nødt til sprede sig over større arealer for at have de optimale forhold.