Lopper – Loppebid fra kattelopper ?

– vi kan hjælpe

Alle hverdage: 08:00 - 22:00
Lopper – tegn på disse

Lopper – når de forekommer i hjemmet, er som oftest på grund af hund / kat – også kaldet enten hundelopper / kattelopper, men også fuglelopper er almindelige herhjemme. Fuglelopper ses dog fortrinsvis når foråret står for døren, hvor de er særdeles aktive. Dette skyldes katte, fugle og andre dyr med lopper i haven henover vinteren. Således udklækkes de lagte loppeæg, når vejret bliver varmere og giver lopperne optimale levekår.

Herhjemme findes ca. 55 forskellige loppearter. De hyppigste er som ovenfor nævnt kattelopper, hundelopper & fuglelopper. Lopper lever af at suge blod, så udover at hunden og katten klør sig kraftigt, angribes mennesker også.

Loppebid giver svie og kløe…

…og efterlader et tydeligt rødt mærke, hvilket derfor er en god indikator på, at man har et loppeproblem. Den letteste måde at kende loppebid fra eks. væggelus bid er typisk, at man bliver bidt både dag og nat samt at loppebid oftest kommer, hvor tøjet sidder stramt (strømpekant o.lign). Er man yderligere i tvivl, hvorvidt der er tale om lopper eller væggelus, kan man altid stille en dyb tallerken med vand på gulvet, hvor lopperne løbende vil lande, når de hopper rundt på gulvet. En anden god indikator er, at man tager hvide strømper på og går rundt et par timer. Her bør lopperne kunne ses. Lopperne er ikke nævneværdigt store – og kan bedst sammenlignes med f.eks. kommen (fra ost) i størrelse og form. Lopper er ca. 2-3 mm. og sort med stærkt rygskjold, der bevirker, at de næsten er umulig at trykke ihjel. Lettest at kende på de lange bagben, der også kaldes springben.

Flea, Siphonaptera SEM

Loppebid…

…om natten kommer typisk på de dele af kroppen, der stikker ud under dynen og biddene sidder “trip-trap-træsko”. Men dette er i sig selv ikke nogen garanti for, at der er tale om lopper. Det kan ligeså vel være væggelus, der ligeledes angriber om natten. Det kan mange gange være svært at kende forskel på væggelus bid og loppebid. Vi har en række billeder af væggelus bid her, så kan De se, om der findes lighed med de pågældende bid, som De har.

Behandling mod lopper

Behandling mod lopper foretages oftest af fagfolk, da det er vigtigt at livscyklus knækkes hurtigt, så der ikke opstår resistens. Dette gøres ved behandling med såkaldte mikrokapsler, der ikke længere kan købes i håndkøb.

Denne type gift er nødvendig at anvende, da lopper lægger sine æg i tæpper, revner og sprækker.
I modsætning til tidligere findes der efterhånden stort set ingen præparater i håndkøb længere, der kan anvendes effektivt mod lopper.

Ligeledes hører vi oftere om kunder, der ikke længere har gavn af håndkøbspræparater til hund / kat – pga. resistens. Det betyder, at det derfor er skruen uden ende at behandle med disse midler.

Behandlingen vi tilbyder vil ikke være til gene, hverken visuelt eller lugtmæssigt. Man kan være hjemme, mens der bliver behandlet.

Viden

Lopper formerer sig oftest på dyr, men også tekstiler som gulvtæpper, dyner og andet tøj kan anvendes.

Lopper bevæger sig ved hjælp af et sæt springben, der gør den i stand til at hoppe op til 30 cm. Loppelarven udklækkes i starten af foråret, hvor den lever af forældrenes ekskrementer. Herefter udvikles den færdige loppe. Det er ligeledes forklaringen på, at koncentrationen af loppeproblemer er langt større i årets varme måneder – end henover vinteren.

Prisen for en loppebehandling

…er typisk kr. 2 X 1.710,- + moms (kr. 4.241,-) for alm. lejligheder / parceller indtil 200 m2. Der skal behandles af 2 omgange med 2-3 ugers interval.

Hvis beløbet virker for voldsomt at betale på én gang – tilbyder vi private kunder en serviceaftale til hhv. kr. 1.590,- + moms / kvartal. Serviceaftalen tegnes i henhold til forbrugeraftaleloven med min. 6 måneders binding. Opstartsgebyr kr. 1.710,- + moms. Ved mere end 23 måneders tegning bortfalder opstartsgebyret.

Vi hjælper dig af med lopper.
Alle hverdage: 08:00 - 22:00.
Lopper – Mest almindelige arter

Hundelopper

Hundelopper på og fra hunde er normalt ikke så slemme – altså aggressive mht. bid som kattelopper. Derfor har langt de fleste ingen problemer med at komme af med hundelopper fra hunde. Dog kan det være svært at behandle hunden for lopper, da der er flere og flere præparater herhjemme, hvor lopperne har udviklet resistens, altså en modstandsdygtighed overfor forskellige gifte – også kaldet aktivstoffer.

De første tegn på hundelopper hos hunden kan være:

Selvom hunden klør sig, behøver det ikke være hundelopper. Kradsen ved ørerne kan indikere øremider eller anden øreinfektion. Slikken eller kradsen på andre dele af din hunds krop kan indikere en fødevareallergi eller anden irritation.

Hundelopper er generelt omkring halv størrelse af en æblekerne eller på størrelse med et riskorn. De er hoppende insekter, med sideværts flade organer, og har ingen vinger. Hvis man ikke kan se de faktiske lopper, så kig efter med en lup. Loppeekskrementer kan samles på huden af dit kæledyr, og vil ligne små opløsningskonflikter af snavs.

Når man har konstateret, at det helt sikkert har at gøre med hunde lopper, så er tiden af afgørende faktor. Der er en chance for, at dit hjem også kan være loppebefængt. Hvis dit kæledyr er blevet bidt af lopper, er der ligeledes risiko for at den kan få bændelorm. Tage tingene et skridt ad gangen. Først skal hunden behandles. Derefter skal hjemmet behandles. Vær forsigtig med de produkter, der anvendes, og være sikker på at læse alle advarselsmærkater. Alternativt kan man altid henvende Dem til skadedyrsservice.

Hunden skal behandles først.

Kontakt din dyrlæge for at få det rette middel til netop din hund. På den måde har man altid mulighed for at vende tilbage, hvis der er resistens mod det af dyrlægen anbefalede middel. Selvom dyrlægen ofte er dyrere end den generelle markedspris, så er det en god idé, da næsten halvdelen af midler mod hundelopper ringe eller slet ingen effekt har.

Når hunden er behandlet kan man gå i gang med selve hovedrengøring af hjemmet, der bør reducere eller helt fjerne de sidste lopper, som hunden har efterladt.

Garanti – Altid

Husk – Når De sammenligner priser på skadedyrsbekæmpelse – at Chrisal A/S altid giver garanti !

Dette er Deres sikkerhed for at få fuld valuta for pengene – og ikke en række endeløse regninger for det samme arbejde !

Vi hjælper dig af med lopper.
Alle hverdage: 08:00 - 22:00.
Vi har alle hørt om loppebid…

…Men langt færre har kendskab til væggelus bid.  Nedenfor har vi sat en række billeder via linket ind af henholdsvis loppebid og væggelus bid.  Men da man reagerer forskelligt på insektbid, er dette derfor ikke en sikker retningslinje.

Væggelus bid – se her…

Loppebid

her findes en video, der ligeledes beskriver loppebid:

Væggelusbid:

Væggelus bid er oftest langt værre end loppebid. Dette afhænger dog af, hvor mange lopper el. væggelus, man har. Tegn på sengelus er typisk, at man vågner med bid på arme, ben og i maveregionen, da væggelus for det meste lever i og omkring sengemiljøet. Selve sengelusbid er kendetegnet ved 2 stik, da sengelus afleverer giften ved et bid og suger blod ved et andet bid. Nældefeber er ikke sjældent, hvis man er angrebet af væggelus.

Som det fremgår af ovenstående billeder, kan det ofte være meget svært at skelne mellem loppebid eller væggelus. Som hovedregel bør man gå ud fra, at der er tale om loppebid, hvis man har kat. Det samme gælder bid fra lopper, hvis man har set lopper springe rundt. De er som regel ikke svære at se, hvis man lægger et stykke papir på gulvet. Eller stiller en dyb tallerken med sukkervand.