– effektiv bekæmpelse af mosegrise
Mosegris eller muldvarp – Hvilke tegn?
Det er ikke altid let at adskille en mosegris fra muldvarpe, da mosegrise også laver skud som muldvarpe udover at lave mosegrise huller.
Men generelt laver en mosegris dog gange tættere på jordoverfladen – og ofte lige under græstæppet. Gangene fra mosegrise ligger ofte så højt, at man synker i, hvor gangene er. Med tiden vil større og større områder, der er angrebet af mosegrise være helt eller delvist undermineret, hvorfor det kan være en god idé at få tromlet plænen i forbindelse med bekæmpelse. Blomsterløg, eller nyplantede hække der forsvinder fra rødderne er også et godt tegn på aktivitet af mosegrise. Ligesom skud omkring og langs hække, frugttræer og bede er tegn på mosegrise. Skud fra mosegrise er normalt en “halv håndboldstørrelse”.
Ellers ser man oftest huller efter en mosegris i forbindelse med gangsystemet, da de i modsætning til muldvarpe gerne færdes over jorden, hvor nedfaldsfrugter og kompost er yndlingsfødekilder.
Mosegris eller rotter? Eller vandrotter?
En mosegris kan til forveksling ligne en rotte. Hvilket har givet den kælenavnet “vandrotte”. Udover de begge er gnavere, så er der dog markante forskelle. En mosegris er lysbrun, skutrygget, langt mindre hale og ørerne ligger helt fladt ned mod ryggen. Levevis og kår er der også forskellig i forhold til alm. rotter – ligesom skader fra mosegrise ikke kan sammenlignes med rotter og smittefare, da de ikke trænger ind i ejendomme og bygninger, og dermed forurener fødevarer o.a. Huller i græsset kan ligeledes også være forvirrende. Et rottehul er dog langt dybere og uden jord omkring hullet, ligesom rotter typisk er omkring kloakledninger.
Muldvarpe
Det sikreste tegn på muldvarpe er jordskud på græsplænen. Men da mosegrise også laver skud, kan man let forveksle de to arter. Man ser også ofte, at man først har haft muldvarpe, der efterfølgende er blevet overtaget af mosegrise. Muldvarpens gange ligger noget dybere (20-30 cm.) under overfladen, hvorimod mosegrise har gangsystemer lige under græsset. En mosegris danner langt flere skud og langt mere usystematisk end muldvarpe. Dette skyldes, at en mosegris skubber jorden foran sig. En enkelt mosegris kan uden problemer underminere en parcelhushave på kort tid. Bor man tæt på vandløb, er dette også en god indikator for, at der kan være tale om mosegrise.
Bekæmpelse af mosegrise foregår oftest ved gasning eller udlægning af ædegift. Vi lægger phosphorbrinte (gas) ned i gangsystemet, hvorefter gassen siver rundt, og kvæler mosegrisen inden for 24 -72 timer.
Ring og hør om vores pakkeløsninger til netop Deres behov.
Intet her
Ved bestilling af mosegrisebekæmpelse har De ret til en efterbehandling inden for 2 uger fra behandlingsdatoen, da vi ”kun” har 90% succes på 1. gangsbehandlinger.
Hvis der er tale om et mosegriseangreb tæt ved skov og vandløb, anbefaler vi gentagne behandlinger (Serviceaftale), da det er nyttesløst at foretage enkeltbehandling og håbe på en langsigtet god løsning. Fældefangst er generelt meningsløst mod mosegrise, da de er svære at fange og alternativerne er ringe. Det kender man bedst, når man ser en muldvarpesaks bliver fyldt med jord, hver gang man tjekker den. Det skyldes at en mosegris skubber jorden fremad, hvorimod en muldvarp skubber den baglæns.
Priserne for en alm. parcelhushave ligger generelt på kr. 1.710,- + moms (kr. 2.241,40,-) + (evt.) kørselstillæg (postnumre findes i menuen “Skal jeg betale ekstra for kørsel?”)
Nej, ikke hvis du bor indenfor nedenstående postnumre.
Postnummer: 1001 – 3200
Postnummer: 3400 – 3600
Postnummer: 4000 – 4200
Postnummer: 4300 – 4470
Postnummer: 5000 – 5290
Postnummer: 5451 – 5549
Postnummer: 6000 – 6063
Postnummer: 7000 – 7120
Postnummer: 8000 – 8399
Postnummer: 8520 – 8543
Postnummer: 8600 – 8700
Postnummer: 8900 – 8960
Mange har dygtiggjort sig i fældefangst af muldvarp. Men de fleste af vore kunder har hverken tålmodighed eller evner til at sikre et godt resultat. Derudover ser det ikke videre kønt ud med sorte spande på græsplænen, når målet er en fin græsplæne.
Vores bekæmpelse af muldvarpe foregår normalt ved gasning med phosphorbrinte. Der lægges gas ned i hele gangsystemet, hvorefter gassen siver rundt, og kvæler muldvarpene inden for 1-3 døgn.
Har man fået foretaget muldvarpebekæmpelse – gives 3 ugers garanti (en efterbehandling fra behandlingsdatoen), såfremt dette er nødvendigt. Eftertjekket gælder som en servicegaranti i tilfælde af nyt angreb i garantiperioden.
Hvis der er tale om et muldvarpeangreb tæt ved skov og vandløb, anbefaler vi gentagne behandlinger (serviceaftale).
Ring og hør om vores pakkeløsninger til netop Deres behov !
Priserne for en alm. parcelhushave ligger generelt på kr. 1.710,- + moms + (kr. 2.241,40,-) + (evt.) kørselstillæg (postnumre findes længere nede på siden).
Mange har dygtiggjort sig i fældefangst af muldvarp. Men de fleste af vore kunder har hverken tålmodighed eller evner til at sikre et godt resultat. Derudover ser det ikke videre kønt ud med sorte spande på græsplænen, når målet er en fin græsplæne.
Vores bekæmpelse af muldvarpe foregår normalt ved gasning med phosphorbrinte. Der lægges gas ned i hele gangsystemet, hvorefter gassen siver rundt, og kvæler muldvarpene inden for 1-3 døgn.
Har man fået foretaget muldvarpebekæmpelse – gives 3 ugers garanti (en efterbehandling fra behandlingsdatoen), såfremt dette er nødvendigt. Eftertjekket gælder som en servicegaranti i tilfælde af nyt angreb i garantiperioden.
Hvis der er tale om et muldvarpeangreb tæt ved skov og vandløb, anbefaler vi gentagne behandlinger (serviceaftale).
Ring og hør om vores pakkeløsninger til netop Deres behov !
Priserne for en alm. parcelhushave ligger generelt på kr. 1.710,- + moms + (kr. 2.241,40,-) + (evt.) kørselstillæg (postnumre findes længere oppe på siden).
En mosegris færdes normalt langs vandløb og enge, hvor der er rigeligt med vegetation. Derfor er haver, der grænser op til sådanne områder altid udsatte for løbende angreb. Ofte ses efterladte muldvarpegange overtaget af en mosegris, der gerne bygger ud fra muldvarpens gangsystemer.
En mosegris er udelukkende vegetar, derfor er de hyppige gæster i haven og lever af nedfaldsfrugter, rødder og blomsterløg. I modsætning til muldvarpe lever mosegrise ligeså meget over jord – som under jord.
Mosegrisen kan kendes på dens særegne krop, der fremstår som krumrygget med brun pels, afstumpet hale og små ører, selvom det er sjældent at disse ses. De bør ikke kunne forveksles med mus / rotter. Men kaldes dog også for vandrotte.
En muldvarp bliver ikke større end 10–15 cm, den er grålig med ”omvendte” forpoter.
Muldvarpe lever hele deres liv i jorden, hvor den lever af regnorme, snyltere og andre tilgængelige insekter.
De optimale betingelser for muldvarpe er en god fugtig jord, men det er ikke usædvanligt at en muldvarp krydser under en asfalteret vej, hvis der er en mage i nærheden.
Muldvarpens værste fjende er oftest en hård vinter. Men vintre som i de seneste år har fået antallet af muldvarpe til at eksplodere. Når foråret tilmed er så vådt, at gangene bliver oversvømmet, så er det selvsagt at muldvarpene kan volde mange haveejere store problemer.
At bekæmpe muldvarpe selv er én ting. Her kan man mange gange have held med muldvarpesakse. Men med mosegris forholder det sig noget anderledes, da fælder ikke har den samme effekt, og mange gange blot ender med at, at man finder en muldvarpesaks, der er fyldt med jord. Muldvarpen skubber jorden baglæns i gangene – mens en mosegris skubber det foran sig. Dermed klapper fælden, inden en mosegris når ind i den.
I flere byggemarkeder kan man købe gift, der kan bruges til mosegrise, og er tilladt at købe i håndkøb uden autorisation. Eks. mosegrisemajs. Disse lægges ned i gangene – en lille håndfuld af gangen, hvorefter mosegrisen vil spise dem og blodet vil antikoagulere i løbet af en lille uges tid. Problemstillingen med denne type bekæmpelse er, at det er svært at få dem til at spise disse tørre majs. Specielt hvis alternativer fødekilder kan være blomsterløg, nedfaldsfrugter, kompost m.v. der står langt højere på en mosegris livretter. Ergo kan denne type bekæmpelse af mosegrise ikke vurderes som særlig effektiv.
er et andet alternativ. Lad det være sagt med det samme. Vi har kun ringe erfaring i brug af denne type fangstfælde, der virker primitiv og kun til meget lidt omfattende mosegrise bekæmpelse. Der er tale om en træfælde, der anbringes ovenpå et mosegrisehul. Når så mosegrisen kommer op af hullet, vil den blive fanget i fælden. Lidt i stil med en musefælde – til levende fangst. Men de fleste der har mosegrise i haven ved godt, at der hurtigt kan komme 30-40 mosegrisehuller. Det vil derfor blive en dyr løsning, hvis omfanget er bare en smule omfattende. Så kan det nok bedre svare sig at få gasset mosegrisene prof.
er nødvendigt. Man skal sørge for at nedfaldsfrugter o.a. fødekilder løbende bliver fjernet fra haven. Samtidigt bør man løfte i flok med naboer, således at haverne holdes ryddet for kompost, grene og haveaffald. Flere har forsøgt at nedgrave plader omkring haven, for at forhindre mosegrisene i at komme ind i haven, men da gerne vil være over jordoverfladen, virker dette altså ikke hensigtsmæssigt.
Husk, Når De sammenligner priser på skadedyrsbekæmpelse, at Elis Skadedyrsservice altid giver garanti.
Dette er Deres sikkerhed for at få fuld valuta for pengene – og ikke en række endeløse regninger for det samme arbejde !
Vi kan afhjælpe ethvert skadedyrsproblem hos private såvel som hos virksomheder.
Professionel hjælp lige ved dit dørtrin